Rólunk

Oros Andrea, az Integrál Intézet megalapítója

1989-2010 német nyelvtanárként dolgoztam.
2007-2010 az Integrál Akadémián tanultam.
2009-2010 az Integrál Akadémia tanulmányi felelőse voltam.

„ Két nagyszerű nap van egy ember életében. A nap, amikor megszületik és a nap, amelyiken felfedezi, hogy mire született.”  William Barclay

Az első születésem: 1971. augusztus 27. A nap, amelyiken megszülettem.

Érkezésem a családba nem volt tervezett, az azóta eltelt 42 évben azonban tervezett és kiszámítható életet éltem. Becsületesen és kötelességtudóan tettem eleget a szerepeim szabta feladatoknak. Tanultam, nyelvtanárként tanítottam, két gyermeket szültem. Az életem feladatok, kötelességek sora volt, és én elvégeztem őket.

A második születésem: 2010. október 8. A nap, amikor megalapítottuk az Integrál Élet Alapítványt.

2010. június 18-20 Berlinben részt vettem az Integrál Konferencián. Egy előadás közben Marc Gafni a következőket mondta:

„Isten egy ajándékkal küldött. Ezt az ajándékot veled küldte, te adhatod át a világnak. Ha elmész, anélkül, hogy az ajándékot átadtad volna, szegényebb lesz a világ. Szívesen látott vagy ezen a Földön, hiszen nálad van Isten ajándéka.”

2010. október 8-án Napsival és Szilvivel megalapítottuk az Integrál Élet Alapítványt.  Amikor elhatároztam, hogy befejezem a munkát az Integrál Akadémián, és önálló intézményt hozok létre azt éreztem, igent mondok az életemre. Itt vagyok, és kész vagyok megmutatni magam a világnak. Az életet ezután szabadon és szenvedéllyel akarom élni. Az Integrál Intézet az én ajándékom a világnak, az ajándékom magamnak. Egy közösség, ahol hozzám hasonlóan mindenki átadhatja azt az egyedi és megismételhetetlen ajándékot, amit ő hozott Istentől. A hely, ahol felfedezheted, mire születtél, milyen ajándékot hoztál, és ahol ezt az ajándékot átadhatod. Én azért vagyok itt, hogy támogassalak, bátorítsalak, és örüljek neked, az életnek, Isten nagyszerű ajándékainak.

 

Kun Szilvi, az Integrál Intézet megalapítója

Kun Szilvi vagyok, kétgyermekes anya, integrál szemléletű tréner és önismereti csoportvezető, inspirátor. 2006-ban találkoztam először az integrál szemlélettel, és első pillantásra szenvedélyesen beleszerettem, azóta ez a szerelem meghatározza az életemet. Elvégeztem az Integrál Akadémia 3 éves integrál pszichológia képzését, amely mellett számos terápiás módszerben képződtem (pszichodráma, bodywork, Integral Core Dynamics, KIP), valamint részt vettem a GROW csoport trénerképzésén.

Jelenleg integrál önismereti csoportvezetőként és trénerként dolgozom. Életemben különleges helyet foglal el a tánc, amelyben az Ecstatic Dance Budapest csapat szervező tagjaként és tánc facilitátoraként teljesedek ki.Személyes utamnak tekintem mások támogatását abban, hogy megtalálják valódi küldetésüket és kiteljesedjenek benne. Örömöt élek meg, amikor inspirálni tudom a másikat és látom a változást. Hiszek abban, hogy a folyamatos önismereti munkával hozzájárulok a világ jobbá tételéhez.

„Ha a világban változást szeretnénk látni, azt előbb magunkon kell kezdeni.” Gandhi

Elérhetőségem: [email protected], +36 70 365 6965


Rátz Gabriella, az Integrál Élet Alapítvány alapítója

Hiszem, hogy a kellemetlen tapasztalatok ismétlődését át tudjuk alakítani, hogy teljes életet élhessünk.

Már fiatalon ösztönösen a segítő szakma felé fordultam. Egészségügyi berkekben sok évig láttam azt, hogy az „elromlott” fizikai test helyreállításának, milyen tünetet csökkentő lehetőségei vannak. Majd megtapasztaltam, hogy a lelki állapot javításával, harmonizálásával a fizikai test is megújul, így fontossá vált, hogy a segítő minőségemben bővítsem a tudástáramat.

A saját tapasztalatom az volt, hogy újra és újra ismétlődő negatív érzésekkel találkoztam a kapcsolataimban, és akkori szavaimmal, meg akartam szabadulni tőlük. Azt gondoltam, hogyha megértem, hogy mi miért történik, akkor megoldást találok. Így indultam el az önismeret útján. Azóta tudom, hogy a megértés, az első, mégis a legfontosabb lépés az átalakulásban.  Az integrál szemlélet és a kapcsolati játszmák összefüggései fontos megértést és átfordulást hoztak az életemben. Ezen túl az önismereti módszerek széles sprektumát tapasztaltam és tanultam az elmúlt közel két évtizedben. (Integrál pszichológia, kommunikácó, kapcsolat dinamika, tréner képzés, pszichodráma, családállítás, bodywork, Integral Core Dynamics, szimbólum terápia, analóg terápia, intuitív légzésterápia, prana nadi, vipassana meditáció)

Arra jutottam, hogy mindaddig, amíg egy adott kellemetlen érzelem jelen van az életünkben, és arra reagálunk, addig csak olyan helyzeteket vagyunk képesek teremteni (észrevenni), melyek az adott érzelmünkkel harmonizálnak. Csakis olyan emberekkel tudunk kapcsolatokat kialakítani, akik abba a rendszerbe beleillenek. Ha „nem tetszik a rendszerünk”, akkor először meg kell ismernünk, mielőtt változtatnánk rajta. Ez az önismeret.

A hozzám fordulókat, önismereti tréningeken és egyéni folyamatokban kísérem, ahol elsősorban a kapcsolati játszmák komplexitását, analóg terápiát és az intuitív légzést használom.

Elérhetőségeim: [email protected], +36 30 399 1114

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.