Beszámoló az áprilisi műhelytalálkozóról

Csordultig telt a Sziddhárta Központ Árnika terme április 16-án este. Ezúttal egy mindenkit érintő témát választottunk, hogy megnézzük az integrál nagyító-lencséjén keresztül:

Milyen a pénz? Miért áramlik, ha áramlik, és hol akad el, amikor elakad? Mit tegyek, hogy legyen pénzem? Mit ne tegyek, hogy legyen pénzem?

Az estét egy egyszerű gyakorlattal kezdtük, Kemény Péter vezetésével. Hamar kiderült, hogy a  pénzről alkotott véleményünk sokat elmond magunkról. Mély sóhajok, kacagások, árulkodó mozgolódás kísérte a szembesüléseket, vidám és tanulságos feladat volt.

Vénusz a négy kvadráns modell segítségével járta körbe a témát.

A valóság bármely elemét (holonját) négy nézőpontból vizsgálhatjuk, így a pénzt, a pénzhez fűződő viszonyunkat is.

Ha elégedetlenek vagyunk anyagi helyzetünkkel, érdemes mind a négy nézőpontból megnézni hogy hol lehetnek elakadások, amik gátolják a pénz hozzánk - és tőlünk el!- áramlását. Ezzel tudatosítjuk, hogy hogyan viszonyulunk a pénzhez, hogyan viselkedünk vele, mennyire értjük a nyelvét, és vajon beszéljük-e.


Vénusz előadásában kitért a lehetséges elakadásokra, és azok megoldásának módszereire, ehhez az integrál modellt használta sorvezetőként, hogy a témát egységes rendben lássuk.

Az estét Nagy Gábor előadása zárta, Gábor a spiráldinamika modell segítségével röviden összefoglalta a pénz evolúciós ciklusát és tisztázott néhány pénzügyi alapfogalmat.

Köszönjük, hogy eljöttetek, a nagy érdeklődésre tekintettel ősszel folytatjuk ezt a témát.

Május 15-én találkozunk újra, a szerelem havában a párkapcsolatokról beszélgettünk.

Az áprilisi Integrál Műhelytalálkozón készült képeket itt nézheted meg.


Tetszett az oldal?


Várjuk a hozzászólásodat!