Hogyan fejlesztheted az intuíciódat?

Az intuíció születésedtől fogva adott képességet, ugyanakkor, ha a szocializálódásod során megtanultál racionálisan, fegyelmezetten, élni és működni, erős kontrollt tartani, akkor az intuíciód hangját vagy meg sem hallod, vagy nem engeded meg magadnak, hogy kövesd. Az alábbiakban néhány gyakorlati tippet olvashatsz, hogy hogyan tudsz az életedben nagyobb teret engedni a spontaneitásnak, hogyan tudod gyakorolni a kontroll elengedését, vagyis hogyan tudod az intuíciód vezette életet akadályozó berögződéseidet fokozatosan elengedni.
Ahogyan máskor is, most is arra biztatunk, hogy ne csak tudd, éld!

1, Törd meg a rutint!

Tudtad, hogy életed 90%-át a szokásaid, az automatikusan felbukkanó érzéseid, gondolataid, tetteid határozzák meg? Tulajdonképpen azt is írhatom, hogy robotként működsz. Ha szeretnél teret engedni az intuíciónak, teremts helyet az életedben a spontaneitásnak! Csinálj olyan dolgokat, amikről úgy hiszed, te sosem tennéd meg! Menj haza a munkából egy egészen új útvonalon! Ha eddig autóval mentél, most menj gyalog! Ha reggel mindig kávét iszol, most igyál teát! Egyél olyan ételt, amit még életedben nem ettél! Mindegy melyik ponton és hogyan töröd meg a rutint, ám rendkívül hasznos, ha szokásoddá teszed, hogy szokásaid ellen cselekszel.

2. Ma van a spontaneitás napja.

Tarts egy napot havonta, amikor teljesen spontán vagy. Ébredj, amikor jól esik! Semmit ne tervezz meg, töltsd a napot egyedül saját magaddal, és bízd magad a véletlenre! Indulj el, és kövesd mindig az első gondolatod! Igazi kaland kerekedhet a napból, s talán egészen új oldalaidat ismered meg.

3. Légy kreatív!

Akár mozgásban, zenében, festésben, rajzolásban, írásban, fényképezésben, agyagozásban kapcsolódsz a kreativitásodhoz, azzal a jobb agyféltekédet, vagyis az intuitív részedet engeded élni. Ne hidd el, vagy, ha elhitették veled, kérdőjelezd meg a hiedelmet, hogy nem vagy kreatív! Kísérletezz, próbálj ki művészeti tevékenységeket, míg megtalálod azt, ami igazán a tied.

4. Játssz!

A játék során szintén a jobb agyféltekédet engeded szerephez jutni, felébreszted és megéled a benned élő gyermeket, aki természetes módon kapcsolódik az intuícióhoz.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.