Hiedelmek, amik távol tartanak az életfeladatodtól

1. Az életfeladat megvalósítása könnyű.
Az életfeladat követése minden más, csak nem könnyű. Ugyanakkor minden más út hibás, és nem is könnyebb, még ha más módon nehéz is. Amikor nehézségeink adódnak, sokan úgy gondoljuk, rossz úton járunk. Minél jelentősebb a feladatunk, annál nagyobb lehet bennünk az ellenállás. Azt, hogy ez mégis a te feladatod, az érzésről ismered fel, amikor a szíved minden ellenállás és akadály ellenére azt mondja: “Gyere, próbáljuk meg!”

 2. Nem tudok dönteni, olyan sok minden van, amit szívesen csinálnék./Nem tudom eldönteni, hogy kezdjek hozzá.
A legtöbb életfeladat akkor körvonalazódik ki kristálytisztán, amikor elkezdjük csinálni. Ezen felül az életfeladat nem kőbe vésett. Az életed során tovább fog fejlődni, akár át is alakul, ám csak akkor, ha elkezded és próbálgatod, hogy mit szeretsz, mi elégít ki és mi nem.

3. Az eszem azt súgja,  nincs értelme, nem lehetséges.
A józan eszünk egyaránt lehet a barátunk és az ellenségünk. Ellenségünk, mert értelmetlen gondolatokat termel, amik a fájdalomtól hivatottak megóvni minket, ugyanakkor néha csírájában fojt el minden szenvedélyt és örömet. Előfordult már, hogy az ösztöneidre hallgattál a fejed józan hangja helyett, és utólag nagyon boldog voltál ettől? Érdemes megtanulni figyelni az intuíciódra, mert a racionális elme önmagában kevés.

4. Nem engedhetem meg magamnak, gondoskodnom kell a családomról
Az, hogy követed az életfeladatodat nem azt jelenti, azonnal mindent félredobsz, és reménykedsz, hogy nem halsz éhen. Haladhatsz lépésről, lépésre. Vagy fél lépésről, fél lépésre. És addig csak egy lábbal állni a szíved által választott úton, míg azt nem érzed, hogy az egészen megtart.

Folytatjuk…

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.