Integrál cikkek

Integrál Kapcsolatok

Ha vetünk egy pillantást integrál szemmel a romantikus párkapcsolatainkra megértjük, miért él az Amerikai Egyesült Államokban a felnőtt lakosság közel fele egyedül. Magyarázatot nyer az is, miért küzd sok pár nehézségekkel a kapcsolatban, miért kezdeményezi a válások/szakítások 2/3-át a nő, aki inkább szingliként él, mintsem együtt éljen egy idiótával, és miért nem talál sok szingli új partnert.

Szerző: Martin Ucik
Németből fordította: Vénusz

Tovább»

Integrál Kapcsolatok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Integrál Életmód a harmonikus életért

Harmónia, boldogság, békés, kiegyensúlyozott élet. Mindannyian erre vágyunk, ezt akarjuk elérni. Könyveket olvasunk, tréningekre járunk, jósnőt, asztrológust keresünk fel, hogy megmondja, miért a stressz, a boldogtalanság és a békétlenség van jelen az életünkben. “Mondd meg, mit tegyek?”, hangzik el sokszor, sokak szájából.

Tovább»

Integrál Életmód a harmonikus életért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
(M)ILYEN A PÉNZ

Használd az integrál szemlélet átfogó rendszerét!

Ha pénzügyi gondjaid vannak, és változtatni akarsz rajtuk, vizsgáld meg, hogy kire hasonlítasz ebben (BA), milyen korlátozó hiedelmeid vannak (BF), szereted-e a pénzt (BF), és hogy megfelelően bánsz-e a pénzzel! (JA és JF)

Tovább»

(M)ILYEN A PÉNZ bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Spiráldinamika dióhéjban

Észrevetted már, hogy milyen eltérő módon gondolkodunk, mintha nem is egy nyelvet beszélnénk? Előfordul, hogy nem értesz szót a pároddal, a főnököddel vagy a munkatársaddal, a szüleiddel vagy a gyerekeddel? Úgy tűnik, hogy nagyon különböző világnézettel és értékrenddel rendelkezünk, miközben ugyanabban az országban élünk, talán egy városban lakunk, egy nyelvet beszélünk, ugyanaz a politikai rendszer vesz körül bennünket. Egy szervezeten belül a kollégák teljesen eltérően gondolkodnak a jövőképről, a küldetésről és a célokról. Miért?

Hogyan teremtsünk rendet az emberi helyzetek káoszában? Erre kapsz választ a spiráldinamika megközelítésével…

Tovább»

Spiráldinamika dióhéjban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Az önmegvalósító ember

Évente átlagosan 2000 órát töltesz a munkahelyeden. Az életminőségedet meghatározza, hogy ezt a 2000 órát unalommal, szenvedéssel, idegeskedéssel vagy örömmel és lelkesedéssel töltöd. Az integrál modell segít, hogy megvizsgáld a viszonyodat a munkádhoz, és megismerd azokat a gátakat, amik megakadályozzák, hogy a munkád önmagad kreatív kiteljesedése legyen.

Tovább»

Az önmegvalósító ember bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Bevezetés az integrál elméletbe 4.

INTEGRÁLÓDJ!

A fejlődésvonalak

Észrevetted már, hogy az emberek bizonyos dolgokban kimagaslóan jók, másokban pedig átlagosak, vagy az alattiak? Lehet, hogy zseniális felfedezéseket tesz valaki, miközben a társas kapcsolataiban problémái vannak, a mozgás területén pedig úgy teljesít, akár egy óvodás.

Tovább»

1 hozzászólás
Bevezetés az integrál elméletbe 3.

INTEGRÁLÓDJ! A fejlődés szakaszai vagy szintjei

Emberekkel foglalkozó lelki segítőként fontos tudni, hogy a hozzánk forduló ember a fejlődés mely szakaszában jár, a problémái mely szinten keletkeztek és így melyik terápiás út számára a megfelelő. A fejlődési szakaszok a szervezeti fejlődésben is megjelennek, így az üzleti világban a hatékonyságot növeli, ha tisztán látjuk a fejlődési szinteket.

A modell segítségedre lesz személyes fejlődésedben, az üzleti életben, kapcsolataid területén. A szintek ismeretében meglátod, hogy életed minden területén fejlődési lehetőségek várnak rád.

Tovább»

Bevezetés az integrál elméletbe 3. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Bevezetés az integrál elméletbe 2.

INTEGRÁLÓDJ! A kvadránsok

A 4 kvadráns elmélete abban segít, hogy az életed minden pillanatában képes legyél valamennyi nézőpontot figyelembe venni. Ez hozzájárul ahhoz, hogy az életedet a maga teljességében éld meg, és ráláss az elakadásaid mögött meghúzódó okokra.

Tarts velünk egy rövid utazásra az „itt és most”-ban, tapasztald meg a valóság négy nézőpontját, a négy kvadránst!

Tovább»

Bevezetés az integrál elméletbe 2. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Bevezetés az integrál elméletbe 1.

INTEGRÁLÓDJ!

Az integrál térkép

Úgy érzed, elakadtál, és nem jutsz 5-ről 6-ra? Állandó küzdelem az életed? Eleged van a veszekedésekből, és abból, hogy a végén mindig te vagy a hibás? Láss rá, értsd meg, változtass!

Az integrál szemlélet segítségével megtalálod az utad, megérted magadat, másokat és a körülötted lévő világot.

Tovább»

Bevezetés az integrál elméletbe 1. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Integráló vízgazdálkodás

Az integráló vízgazdálkodás egy újfajta vízgazdálkodási gondolkodásmódot takar, mely röviden összefoglalva abban nyújt „többet” a hagyományos vízgazdálkodási koncepcióknál - így az úgynevezett „integrált vízgazdálkodás”-nál is - hogy módszertanával lehetővé teszi a gazdasági szakzsargonban csúnyán csak „humán tényező”-ként emlegetett szellemi, lelki minőségek bevonását adott vízgazdálkodási probléma kezelésébe.

Integráló vízgazdálkodási rendszerről beszélünk akkor, ha abban az emberi mentálhigiénia, a testi egészség és a békés együttélés egyaránt megfelelő figyelmet kap, miközben illeszkedik egy fenntartható társadalmi-gazdasági-környezeti rendszerbe.

Tovább»

Integráló vízgazdálkodás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Sikeres vagy?

Számodra mi a siker?

A sikernek nincs általános érvényű definíciója. Abban az esetben leszel sikeres, ha tudod, számodra mit jelent a siker. Mi az Integrál Intézetnél abban hiszünk, ha a munkád önmagad kiteljesedése, az öröm megélése, szíved vágya, akkor a siker a mindennapi tevékenységed természetes velejárója lesz.

Összefoglaló táblázatunkból kiderül, hogy a tudatfejlődés különböző szintjein mi jelenti a sikert.

Tovább»

1 hozzászólás
Integrál Pedagógia

A legtöbb alternatív oktatási modell a hagyományos oktatással szemben definiálja magát. Ez azt jelenti, hogy gyakran figyelmen kívül hagyják a hagyományos modellek erősségeit, míg a hagyományos oktatási modellek nem hajlandóak elismerni saját korlátaikat illetve figyelmen kívül hagyják a holisztikus nézőpontot. Így tehát mind a hagyományos mind pedig az alternatív megközelítés töredezett, részleges. Az integrál oktatás egy olyan megközelítés, mely az oktatás területén integrálja a hagyományos és az alternatív megközelítéseket, látva és értve azok erősségét és korlátait.

Tovább»

Szólj hozzá most!
Integrál üzlet

Minden szervezet legalább három dimenzió mentén szerveződik: a személytelen, tárgyi valóság, az emberi kapcsolatok, valamint az egyén szintjén. Bármilyen jelenséget kívánunk górcső alá venni, ez a három nézőpont fog érvényre jutni. Ha vállalkozásunk fejlesztésére adnánk fejünket meg kell határoznunk, hogy mi a termék, melyet létre kívánunk hozni, hogyan akarjuk elérni azt, és milyen alapokra van szükség mindehhez.

Az integrál üzlet háromdimenziós modelljének bemutatása Kulcsár Zsolt cikkén keresztül.

Tovább»

Szólj hozzá most!
Az integrál szemléletről bővebben

Az integrál elmélet áttekintése Ez a bevezető naprakész segítséget nyújt az integrál elmélettel ismerkedni vágyók számára, és nagyszerű ajándék azoknak a munkatársainknak és barátainknak is, akik folyton azt kérdezgetik tőlünk, hogy „Akkor tulajdonképpen mi is az integrál elmélet?”

Tovább»

3 hozzászólás
Mi az integrál oktatás?

Az oktatás integrál szemléletű megközelítése a tanulók és a tanárok folyamatos fejlődését segíti elő az egész életen át tartó tanulás teljes spirálja mentén, más szavakkal a bölcsőtől a Kozmoszig.

Az oktatás integrál megközelítésével az AQAL modell 5 elemét (kvadránsok, fejlődésvonalak, szintek, típusok és tudatállapotok) ötvözzük a tanulásban és a tanításban amilyen teljesen és tudatosan csak lehetséges.

Tovább»

Szólj hozzá most!