Ken Wilber könyvajánló

Integrál szemlélet

Rövid bevezető az élet, az Isten, az univerzum és minden más forradalmian új, integrál megközelítéséhez.

A színes és gazdag kép- és ábraanyagot felvonultató kötet nagy teret szentel a vallásokkal és a spirituális élettel kapcsolatos napjainkban aktuális kérdéseknek, ugyanakkor felvázolja az integrál szemlélet alkalmazási lehetőségeit az orvoslás, az üzleti élet és az ökológia területén is. A mindennapi gyakorláshoz az integrál életmódgyakorlatok moduláris felépítésű rendszere ad útmutatást.

Tovább»

Integrál szemlélet bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
A Működő Szellem rövid története

Wilber az evolúciót mint a Szellem kitárulkozó megnyilvánulását vizsgálja, az anyagtól az életen át az elméig halad, beleértve a spirituális fejlődés magasabb fázisait is, amelyekben a Szellem tudatára ébred önmagának. Az végeredmény egy különleges és üdítő utazás a Kozmoszon át korunk egyik legnagyobb gondolkodójának vezetésével.

Hány utat kell bejárnia az embernek? Lehet, hogy mégiscsak van válasz, hiszen a csoda újból és újból felbukkan, az öröm a felszínre tör, s a feleszmélés megszabadulással jár. Csodálkozni valamennyien tudunk, és a csodálkozás a bennünk élő Isten nyelvén beszél, s ha megfoghatatlan módon is, de megmutatja, merre van az igazi otthonunk.

Tovább»

A Működő Szellem rövid története bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Áldás és állhatatosság

Spiritualitás és gyógyulás - Treya Killam Wilber élete és halála

Az Áldás és állhatatosság szerzője, Ken Wilber, korunk egyik legismertebb filozófusa csak néhány – az asszonyt emésztő rákbetegség elleni küzdelem jegyében eltelt – évet tölthetett együtt nagy szerelmével, Treyával. Közös művükben a gyógyítás különféle módszereit részletesen elemezve, kíméletlenül őszintén, gazdag filozófiai háttérbe ágyazva mesélik el a mélységeken át csodálatos magasságokig ívelő útjukat.

Tovább»

Áldás és állhatatosság bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Bevezetés a transzperszonális pszichológiába

Válogatás Abraham Maslow, Roberto Assagioli és Ken Wilber írásaiból

A három szerző mára már klasszikusnak számító cikkeiből és tanulmányaiból mutatunk be néhányat, akik már a kezdetekkor pontosan jelölték ki a transzperszonális pszichológia irányzatának legfontosabb témáit. A transzcendens tudatállapotokat, a „csúcsélményeket” napjainkban már az akadémikus pszichológia is intenzíven kutatja. A transzperszonális pszichológiának kezdettől fogva az volt a legfőbb célja, hogy ezeknek a jelenségeknek a megismerésével az emberi lét teljesebbé válását és az egészségesebb életet segíthesse elő.

Tovább»

Bevezetés a transzperszonális pszichológiába bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Határok nélkül

A személyes fejlődés keleti és nyugati megközelítései

Ken Wilber a tudat kutatásának egyik elismert szakértője, aki azon fáradozik, hogy a tudatot a lehető legteljesebben megérthessük. Rávilágít, hogy a tudat hihetetlenül komplex egész, s határai is csupán azért vannak, mert megismerő képességünk kizárólag így tud ismeretek birtokába jutni. A könyvvel kalauzt kapunk kezünkbe belső határaink felszámolásához, a mindenséggel való ősi közösség visszaperléséhez.

Tovább»

Határok nélkül bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva