Határok nélkül

A személyes fejlődés keleti és nyugati megközelítései

Édesvíz Kiadó, 2000

Egyszerű és közkedvelt útmutató a nyugati és keleti forrásokból elérhető lélektanok és terápiás módszerek világában; Wilber úgy gondol rá, mint korai munkásságának „romantikus” fázisára.

Ádám legnagyobb vétke nem az volt, hogy evett az almából, hanem az, hogy megnevezte és osztályozta a világ jelenségeit. Ezzel felparcellázta a különben egységes valóságot. Ezek az ősapáinktól ránk hagyományozott művi határok egyre jobban beszűkítik a haladás bűvöletében élő nyugati ember világképét. Ahol határ van, ott ellentétek keletkeznek, ahol pedig ellentétek keletkeznek, ott viszály, háborúság is támad, s az élet csatatérré alakul, állítja a népszerű szerző.

Ken Wilber a tudat kutatásának egyik elismert szakértője, aki azon fáradozik, hogy a tudatot a lehető legteljesebben megérthessük. Rávilágít, hogy a tudat hihetetlenül komplex egész, s határai is csupán azért vannak, mert megismerő képességünk kizárólag így tud ismeretek birtokába jutni. A könyvvel kalauzt kapunk kezünkbe belső határaink felszámolásához, a mindenséggel való ősi közösség visszaperléséhez.

A könyv jelenleg nem kapható.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.