Sikeres vagy?

„Csak az az ember képes arra, hogy kitartóan kövesse álmait, aki elég őszinte ahhoz, hogy amikor letér a saját útjáról, akkor ezt beismerje önmagának.”

Paeli Suutari

 

Nemrég megkérdezte tőlem valaki, sikeres embernek tartom-e magam. Gyorsan és határozottan feleltem igennel, a következő kérdése azonban hosszú gondolkodásra késztetett. „Miért tartod magad sikeresnek? Számodra mi a siker?”

Sok válasz lett volna kézenfekvő. Van kocsim, panorámás családi házam számos szobával. Két szép, okos, nyitott gyerekem. Boldog párkapcsolatban élek. Egészséges vagyok. Sikeres karrier van a hátam mögött. Ezek egyike sem magyarázta számomra a sikertudatomat. A válasz, ami egy napi gondolkodás után megfogalmazódott bennem, a szabadság volt. Számomra a siker az, hogy mindig szabadon dolgozhattam azt, ami szívemből jött. Mindig bátor voltam azt a munkát vállalni, amit szívből végeztem, és bátor voltam otthagyni egy munkát, ha a lelkem már nem volt szabad benne, ha csak rutinból vagy a biztos pénzért végeztem.

Ki ne akarna sikeres lenni? Hajszoljuk a sikert, ki így, ki úgy, és vajon hányan tesszük fel közben magunknak a kérdést, nekem mi a siker? A sikert akarni, miközben nem tudjuk, mi a siker, számomra nehéz vállalkozásnak tűnik. A siker sokunk számára egy fiók, mely tele van régi hiedelmekkel, klisékkel, melyeket talán sosem vizsgáltunk meg, vajon tényleg a miénk-e, vagy szüleinktől örököltük, igazak-e még, vagy valósak voltak-e bármikor számunkra.

A sikernek nincs általános érvényű definíciója. Abban az esetben leszel sikeres, ha tudod, számodra mit jelent a siker. Ha megfogalmazol egy konkrét célt, azzal a teremtő erődet fókuszálod, az ötleteid így tudnak ténylegesen megvalósulni.

Mi az Integrál Intézetnél abban hiszünk, ha a munkád önmagad kiteljesedése, az öröm megélése, szíved vágya, akkor a sikert nem kell tovább hajszolnod, a siker a mindennapi tevékenységed természetes velejárója lesz.

Ez a mi válaszunk, arra biztatunk, tedd fel magadnak a kérdést: „Mit jelent nekem a siker?” Keresd meg a saját válaszod, fogalmazd meg konkrétan, határozd meg a saját célodat, és kezdj el dolgozni a megvalósításán ma! Találd meg azt a tevékenységet, amiben a siker számodra érvényes formája elérhető! Légy bátor hinni az álmaidban, és megvalósítani azokat!

**********

 Érdekel egy 21 napos ingyenes e-mail kurzus a sikerről? Itt feliratkozhatsz.

Szerző: Vénusz

Az alábbi táblázatból megtudod, hogy a tudatfejlődés különböző szintjein mi jelenti a sikert.

A táblázat pdf formátumban: Siker a spiráldinamika szintjein

 

Sikeres vagy? bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. imuu hozzászólása:

    A holisztikus szint mar egyenlo a teljes mertekben tudattal azonosulassal, annak minden tulajdonsaganak atvetelevel? Ha nem, akkor meg tobb szintre lehetne osztani, ha igen akkor pedig a holisztikus es integral szint koze lehetne meg minimum egy szintet felvazolni.