KacagÓra Kolozsvári Mariannával

Mi a nevetés?

A nevetés a lehető legtermészetesebb orvosság, a leges-legjobb gyógyszer, akár megelőzésről, akár gyógyításról legyen szó. Ráadásul kellemes és szinte valamennyi mellékhatása is csupa pozitív dolog.

Mit fogunk tenni?

Néhány közösen végzett légző-, lazító gyakorlattal, és a ho-ho-ha-ha-ha szavak skandálásával kezdünk, majd olyan kacagtató jógagyakorlatok következnek, melyek spontán nevetésre késztetnek bennünket.

A nevető jógán az okok és feltételek nélküli együtt-nevetést gyakoroljuk. Nem egymáson, hanem egymással, nem mások kárára, hanem a közös haszon érdekében nevetünk együtt, s ehhez különösebb humorérzék sem kell.

Mitől működik?

A csoportosan, mesterségesen előidézett nevetés jó társaságban átalakul természetes kacagássá, amely szélvészként terjed, és mindenkire átragad.

Milyen hatása van a nevetésnek?

A tartós nevetés, az azzal járó intenzív, felfokozott légcsere felér egy lazító relaxációval és a kitartó nevetés egyfajta aktív meditációvá válhat. A nevetés kikapcsolja az elmélyülést akadályozó, önmagunkkal folytatott állandó belső párbeszédet, jobban a jelenben tart. A szokásosnál jobban összehangolódik a jobb és bal agyfélteke működése, kibontakozik a játékos kreativitás, háttérbe szorulnak a negatív érzelmek.

Mire lesz szükséged?

Laza öltözetre, egy zoknira vagy szobai cipőre és egy üveg vízre. S persze a nevetésed is hozd magaddal.

Gyere, kacagj velem!

Tedd le hétköznapi gondjaidat és menj haza vidáman!

Találkozunk havonta egyszer 18-19 óráig az alábbi napokon:

Június 3.
Július 8.
Szeptember 16.
Október 14.
November 11.
December 9.

Helyszín:  MagNet Közösségi ház , VI. Budapest, Andrássy út 98.

Részvételi díj: 1.000 Ft

Jelentkezés/    [email protected]

elérhetőség:     +36 30 373 9889    

Első alkalom féláron!

 

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.